Velger Remote Loading som hovedteknologi

Aker BP har valgt Remote Chemical Loading som sin hovedteknologi for lasting av kjemikalier. TESS leverer løsningen, utviklet i samarbeid med Aker Solutions og Aker BP. Satt i drift gir Remote Chemical Loading økt sikkerhet, produktivitet, reduserte kostander og CO2-utslipp.

Remote Chemical Loading skal leveres til Aker BP i 2025. Remote Chemical Loading er basert på innspill og interesse fra store operatører i offshoreindustrien. Teknologien er utviklet for å laste opptil 28 ulike kjemikalier og forbruksmedier samtidig i én simultan operasjon gjennom en Multiline Bundel (flerleder slange) fra forsyningsfartøy til offshoreplattform. Teknologien muliggjør lasting til lav- og ubemannede plattformer på en effektiv og sikker måte. Oppkoblingen av flerleder-slangen til plattform skjer uten løft over plattformen.  

HMS og totaløkonomi er sterke drivere i teknologien. Remote Chemical Loading reduserer operasjonstid og risiko. Værvinduet og effektiviteten økes ved disse nødvendige og repetitive marine operasjoner knyttet til kjemikalielasting offshore. 
 
- Teknologien minimerer plassbehov, vekt, kompleksitet og vedlikeholdsbehov på plattform, forutsatt at den implementeres i tidlig designfase av nye prosjekter. Men, Remote Chemical Loading også svært godt egnet til å installeres på eksisterende offshoreplattformer, da majoriteten av driftsfordelene vil kunne materialiseres umiddelbart, sier direktør for slanger og ledningskomponenter i TESS Lars-Otto Fredriksen, som har vært prosjektleder i TESS siden starten i 2018.  

 
- Remote Chemical Loading er den største innovasjonen innen offshore bunkring siden 70-tallet. Løsningen vil være med å forandre fremtidens bunkringsoperasjoner på en sikker og rasjonell måt, som sannsynligvis etablerer seg som bransjestandard – også for andre offshorenæringer, sier Philip Namork tittel Aker Solutions.