Vellykket fullskalatest

Kjent teknologi i nye applikasjoner 
TESS sin innovasjon er å bruke kjent teknologi i nye applikasjoner. Vår lange erfaring innen olje og gass gjør at vi med trygghet kan velge løsninger som er testet og egnet for dette krevende miljøet Konseptet testes ut for bruk av Aker BP på utbyggingen av Yggdrasil Hugin A-området (tidligere NOAKA) i 2027. 

I juni 2022 gjennomførte TESS, i samarbeid med representanter fra Aker Solutions og Aker BP, testing av multibundelen som muliggjør overføring av opptil 28 ulike kjemikalier i en operasjon hos TESS Subsea. Det ble gjennomført testing av torsjonsstivhet, bøyeradius og bøyestivhet, med overbevisende resultater. 
 
 
Vellykket fullskalatest 
I slutten av september i 2022 ble første fullskala-test av dockingstasjon og multibundel gjennomført. Testen ble utført ved hjelp av en gravemaskin på 50 tonn som holdt dokkingstasjonen 15-20 meter over bakken. Selve multibundelen ble løftet med mobilkran i bakkant av gravemaskinen. Fullskala-tester av dockingstasjon og multibundel ble gjennomført med gode resultater. Testingen viser at løsningen fungerer som planlagt.

Remote Loading TESS  - original - original

Remote Loading - original