Leverer ubemannet bunkring til SalMar Aker Ocean 

Ubemannet bunkring egner seg godt for havbruk til havs, hvor installasjonene er større og været røffere. Sommeren 2023 leverte TESS en tilpasset løsning til Ocean Farm 1 – verdens første offshore fish farm.

 

 

Loading image...

SalMar var først ut med en offshore merde, eller havbruk til havs, som er samlebetegnelsen. 

- Høsten 2021 la TESS frem en konseptskissene av hoveddelen til ubemannet bunkring, da ble interessen tent Ocean Farm 1, forteller Lars-Otto Fredriksen, Divisjonsdirektør for slanger og ledningskomponenter og prosjektleder for Remote loading, eller ubemannet bunkring.   

Våren 2022 formaliserte SalMar en bestilling med henblikk på at installasjonen skal til overhaling og optimaliseres for videre drift på Frohavet mellom Trondheim og Frøya.  

 

Gir effektiviseringsgevinster og besparelser 

- Dette så de som en fin anledning til å få på plass en automatisk koblingsløsning. Vi kan kalle det en «light versjon» eller spin off av ubemannet bunkring. Nå skal disse tromlene benyttes til å pumpe ensilasje, eller fiskeavfall, fra installasjonen til lasteskipet. Løsningen gir effektiviseringsgevinster og besparelser for oppdrettsanlegget; jobben gjøres raskere og tryggere – og utvider værvinduet, forklarer Fredriksen. 

 

.

Vil du vite mer om hva vi tilbyr?

 


Lars-Otto Fredriksen
Direktør slanger og ledningskomponenter

+47 957 67 695

lars-otto.fredriksen@tess.no

Kontakt oss