Arctic Offshore Farming valgte subsea merdeslanger fra TESS

Norway Royal Salmon og Arctic Offshore Farming signerte kontrakt med TESS om levering av slanger og kabler til nedsenkbare havmerder for oppdrett av laks til havs. Arctic Offshore Farming er et utviklingsprosjekt godkjent av Fiskeridirektoratet. Leveransen ble gjennomført sommeren 2020.

Loading image...

Norway Royal Salmon har utviklet konseptet som innebærer et nedsenkbart oppdrettsanlegg til havs som er dimensjonert for værharde områder. Anlegget består av to individuelt forankrede merder med diameter på 77 meter og plass til 3000 tonn fisk i hver, samt en fórflåte. Merdeslangene fra TESS består av teknisk integrerte slanger, rør og kabler som skal transportere fôr, luft, strøm og fiberoptiske signaler fra fórflåten til merdene. I tillegg skal en robust slange transportere død fisk og rester fra fôr tilbake til fôrflåten. 

Konseptet er et utviklingsprosjekt med tilsagn fra Fiskeridirektoratet om åtte utviklingstillatelser. Direktoratet krever at prosjektet dokumenteres metodisk, slik at kunnskapen kan deles og være tilgjengelig for næringen. 

- Dette er utviklingsarbeid. Merdeslangene er kritiske komponenter i anlegget og det er mange viktige faktorer som avgjør at de skal fungere. TESS’ lange erfaring innen subsea og havbruk gjør at vi med trygghet kan velge løsninger som er testet og egnet for dette krevende miljøet. Alle slange- og kabelløsninger er nedsenket med forankring i havbunnen og har flytere som gjør at ønsket dybde beholdes. Vi er svært glade for at TESS er valgt som partner og leverandør og vi ser frem til å gjennomføre dette spennende prosjektet, sier Lars-Otto Fredriksen, divisjonssjef for slanger i TESS. 

Løsningene er utviklet i samarbeid med Aker Solutions og Norway Royal Salmon. 

.

Vil du vite mer om hva vi tilbyr?

 


Lars-Otto Fredriksen
Direktør slanger og ledningskomponenter

+47 957 67 695

lars-otto.fredriksen@tess.no

Kontakt oss